Sah cu Calculatorul

📅11.04.2020, jucat de: 190478 ori, voturi: 204

Jocul nu functioneaza?

Daca jocul nu functioneaza, prima data incearca sa restartezi pagina apasand simultan pe CTLR+SHIFT+R.

Daca in continuare jocul nu functioneaza, te rugam sa il reportezi, apasand pe butonul portocaliu JOCUL NU FUNCTIONEAZA

🛠️ Joc raportat cu succes!

RECLAMA

Cum este jocul Sah cu Calculatorul?

Chess Grandmaster este unul dintre cele mai interesante jocuri de sah single player pe care-l poti juca impotriva calculatorului. In cazul in care te consideri un jucator de sah incepator, avansat sau chiar expert, poti sa iti incerci norocul impotriva calculatorului care se poate seta pe trei nivele de dificultate diferite astfel incat sa joace loial impotriva ta si a tuturor jucatorilor. 

Jocul cu sah are cateva setari pe care poti sa le aplici astfel incat sa iti fie cat mai comod sa joci, respectiv poti sa iti pornesti sunetul, sa intri in modul full screen (pe tot ecranul) sau poti sa iti activezi sau dezactivezi sunetul. Urmatoarele setari pe care poti sa le faci sunt legate de jocul de sah pe care poti sa ti-l organizezi asa cum sti mai bine sa joci, iar in sensul acesta ai 4 variante diferite: 

  • Quick match (meci simplu, rapid)
  • 2 moves (un meci cu doar doua mutari)
  • 3 moves (un meci cu trei mutari)
  • 4 moves (un meci cu patru mutari)
Care sunt regulile de sah in jocul cu calculatorul?
  1. Prima miscare pe care poti sa o faci este sa misti pionii in fata pe tabla de sah. Pionii se pot muta un spatiu sau doua spatii pe tabla, dar la urmatoarea mutare vei putea sa muti doar un singur spatiu in fata. In cazul in care miscarile pionilor vor fi pe diagonala vei reusi sa iei piese calculatorului (oponentului jucator). Un lucru important cu privire la fiecare pion, este faptul ca daca ajunge de partea cealalta a tablei adversarului, acesta se poate transforma intr-o piesa cu o putere mai mare, exceptie de la aceasta regula face regele. Nu conteaza cati pioni reusesti sa duci de partea cealalta a tablei, fiecare pion se poate transforma intr-o figurina mai mare ca si grad.
  2. Turnul este a doua piesa ca si putere in noul joc de saj impotriva calculatorului, acesta este simbolizat printr-un turnulet mic, iar capacitatea acestuia este sa se mute in linie dreapta in fata, spate, stanga sau dreapta oricate pozitii se doreste. 
  3. Calul: este una dintre exceptiile sahului, in sensul ca acesta reuseste sa sara de pe tabla de sah, iar in felul acesta miscarile cu caii nu sunt obstructionate sau blocate de adversari, deoarece acestia pot sa sara fara nici o problema peste piesela care sunt in fata lor. Pentru a-ti fi mai usor in momentul in care vrei sa muti un cal, gandeste-te la litera L, acesta se muta doua spatii de la pornire, dupa care stanga sau dreapta.
  4. Nebunul: este o piesa care face doar miscari pe diagonala. Acesta poate sa mearga in orice diagonala se afla pentru a manca piesele adversarului.
  5. Regina: asa cunoscuta drept piesa cu cele mai bune miscari de pe tabla de sah, aceasta poate sa se miste in stanga, dreapta, sus, jos, in linii continue, insa poate sa se miste chiar si pe diagonale. Fiecare jucator incepe jocul cu doar o regina, insa in functie de cati pioni reusesti sa duci in partea cealalta a tablei de sah vei putea sa iti transformi pionii in regine.
  6. Regele: poate sa se mute in orice directie vrea, insa doar o singura pozitie pe tabla. Exceptie de la regula face in momentul in care un patrat este sub atacul oponentului.

Pentru a reusi sa te razboiesti impotriva acestui calculator va trebui sa iti construiesti strategia cat mai bine pe tot parcursul jocului de sah. Calculatoarele reusesc sa castige meciurile in momentul in care sesizeaza ca un om, respectiv oponentul sau intra intr-un anumit sablon pe care un calculator este setat sa-l cunoasca, deci este foarte bine pentru tine ca de fiecare data sa reusesti sa-l surprinzi, astfel incat calculatorul sa nu reuseasca sa te incadreze intr-un sablon bine stabilit.

Pentru a reusi sa castigi un meci de sah impotriva unui expert va trebui sa te prevalezi si de miscarile speciale pe care regulile de sah ti le permit:
  • Rocada Mica: pentru aceasta miscare va trebui ca regele sa faca doua mutari la dreapta (doua patratele), iar turnul sa faca o mitare de doua patratele la dreapta. Aceasta regula se mentine in cazul in care nici una dintre piesele respective nu au fost mutate anterior.
  • Rocada Mare: pentru aceasta mutare trebuie ca intre rege si turn sa existe trei spatii libere, iar in felul acesta regele va trebui sa se mute doua spatii la stanga, iar turnul trei spatii in dreapta.
  • En passant (in trecere): este o miscare care se va culmina cu capturarea piesei oponentului, respectiv vei putea sa muti pionul tau spre pionul adversarului insa doar in conditiile in care pionul adversarului s-a deplasat doua pozitii din pozitia de start. Aceasta miscare nu se poate face ulterior, iar sansa de a o face se pierde.
  • sah-mat: acest mod de a castiga un meci de sah este una dintre cele mai interesante, si se poate realiza doar in momentul in care regele este pus in pozitie de pion, fara nici o scapare.

Sah cu Calculatorul

Cum se joaca Sah cu Calculatorul?

foloseste mouse-ul pentru a te juca.